Teracom Samhällsnät söker timanställda till Rakel Kundstöd

Stockholm
Ansök senast: 2022-07-31

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Är du säkerhetsmedveten och tekniskt intresserad? Brinner du för att ge god service och bygga relationer med kunder?

Vi söker nu timanställda till Rakel Kundstöd på vår driftenhet.

Vi söker dig som kan arbeta minst 1-2 dagar i veckan samt täcka upp vid extra tillfällen då ordinarie personal inte är på plats.

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps (MSB) nationella kommunikationssystem för samverkan och ledning har byggts ut i hela Sverige för att stärka samhällets krishanteringsförmåga och underlätta den dagliga kommunikationen hos organisationer som arbetar med ordning, säkerhet eller hälsa. RAKEL-nätet täcker 99,84 procent av Sveriges befolkning och 95 procent av landets yta, undantaget fjällvärlden och används idag av cirka 500 organisationer. Kundstöd ansvarar i samverkan med MSB för teknisk och administrativ kundtjänst för Rakelnätets användare.

Rollen

Tillsammans med ordinarie personal i gruppen går du in och arbetar med kundstöd och kundservice för Rakels användare när behov av extra personal uppstår. Du utför såväl administrativa arbetsuppgifter bestående i att ta emot beställningar rörande Rakel-abonnemang och deras struktur i Tetra-nätet som felsökningsarbete omfattande felanalys och åtgärd inom ramen för rollen.

Rollen som operatör på Rakel Kundstöd är bred och ställer stora krav på initiativförmåga, ansvarstagande och noggrannhet. Då vår absoluta målsättning är att leverera branschens bästa kundservice har rollen mycket högt ställda krav på din kommunikativa förmåga. Då inget fall är det andra likt ser vi att du har väl utvecklad förmåga att situationsanpassa ditt arbetssätt.

Du välkomnas till en öppen och flexibel grupp med bra samarbete och en härlig gemenskap. Vi är idag fem medarbetare i gruppen och ser fram emot en ny kollega som kan komma in och stötta när ordinarie personal är ledig, på utbildning eller indisponibel. Placering för tjänsten är på vårt kontor i Lindhagen, Stockholm. Arbetstiden är schemalagd måndag till fredag 08:00-17:00.

Vi söker dig som:

• har ett tekniskt intresse inom området telekommunikation

• har erfarenhet av kundbemötande från exempelvis teknisk kundsupport

• har förmåga att kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

• har ett starkt säkerhetsmedvetande

Det är meriterande om du har:

• Utbildning inom telekommunikation

• Utbildning inom kundbemötande/kunddialog

Övriga krav

För anställning krävs att godkänd drog- och alkoholtest genomförs och att godkänd bakgrundskontroll liksom godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs, då tjänsten är i säkerhetsklass. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap. Flytande svenska i såväl tal som skrift är ett krav.

En medarbetare hos oss ska vara ett gott föredöme och praktisera sitt medarbetarskap utifrån våra kärnvärden; ansvarstagande, lösningsorienterad och engagerad.

Vi erbjuder

Hos Teracom Samhällsnät får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt - oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. På Teracom Samhällsnät strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Din ansökan

Vill du bli en av oss? Ansök online genom att skicka in ditt CV och ett personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef Gunnel Lillieström Ahrén på; gunnel.lilliestrom-ahren@teracom.se . Sista ansökningsdag är 30 juli 2022, men ansökningarna hanteras löpande, så vänta inte med att höra av dig.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Gunnel Lillieström Ahrén

gunnel.lilliestrom-ahren@teracom.se

0708712229

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %