Gruppchef Mobil Core & Radio

Stockholm
Ansök senast: 2022-07-15

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Vi söker nu en chef för gruppen Mobil Core & Radio som arbeta med våra uppdrag inom Teracoms egna mobilnät samt drift, förvaltning och utveckling utav MSB’s RAKEL.

Gruppen består idag utav fjorton medarbetare med kompetenser inom mobilnät, telekommunikation och med inriktningar inom engineering, planning och operations. Gruppen ingår i enheten RAKEL & Mobil.

Om tjänsten

Du kommer att leda gruppen och hantera samtliga aspekter såsom planering, budget, koordinering och samarbete inom samtliga gränser internt och externt. I rollen ingår ett helhetsansvar bestående av arbete inom mobilnät med olika tekniska områden som RAN, BSS, Mobile Core. Systemen som gruppen ansvarar för är centrala för Teracom och dess nuvarande samt framtida kunder. Du kommer att ingå i ledningsgruppen RAKEL & Mobilt samt rapportera till enhetschef.

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av likande roller, du brinner för ledarskap och har meriterande egenskaper inom liknande områden där du har varit chef. Du arbetar metodisk och är lyhörd, social empatiskt. Du älskar att driva gemensamt samtliga delar av uppdragen i mål med tillsammans gruppen. Kundfokus är viktigt för dig men också interna kontaktytorna mellan andra delar av bolaget. Du är en trygg ledare och vill utvecklas tillsammans med dina medarbetare för att nå nya höjder och driva verksamheten framåt. Du har ett genuint intresse för ledarskap kombinerad med teknik samt kan leda genom andra tekniska experter.

Som person är du kommunikativ och lösningsorienterad, trivs i samarbetet med andra och är en stark lagspelare. Du är analytiskt lagd som lätt ser samband och som enkelt kan knyta ihop teori med praktik. Du har koll på relevant ny teknik och lösningar och håller dig uppdaterad med den senaste tekniska utvecklingen inom mobila nät. Det läggs stor vikt på förmågan och viljan att hela tiden vilja utveckla sin egen grupp och kollegornas kompetens, samt att förfina och utveckla dina medarbetare och processer. En ledare hos Teracom Samhällsnät ska vara ett gott föredöme och praktisera sitt ledarskap utifrån våra kärnvärden; ansvarstagande, lösningsorienterad och engagerad.

Vi ser gärna att du har arbetat agilt och enligt ITIL uppsatta processer inom operativa områden.

Denna tjänst har på grund av säkerhetsaspekten stora begränsning att drivas på distans och placeringen är i Stockholm

Formella krav

 • Relevant högskoleutbildning inom Data/IT/Telekom eller motsvarande
 • Chefserfarenhet inom telekomverksamhet med budget och personalansvar
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Säkerhetsklassad tjänst (klass 2). Detta innebär att godkänd registerkontroll, säkerhetsklassning och bakgrundskontroll är en förutsättning för anställningen
 • Tjänsten kräver nordiskt eller svenskt medborgarskap
 • Godkänd alkohol och drogtest krävs för anställning

Mångfald

På Teracom Samhällsnät anser vi att olikheter mellan människor bidrar till ett dynamiskt, kreativt och utvecklande arbetsklimat. Vi ser därför varje rekrytering som en möjlighet att öka mångfalden i gruppen och på företaget.

Din ansökan

Vill du bli en av oss? Ansök genom att skicka ett CV och personligt brev senast 2022-07-15. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef Andres Garcia på telefon 08-555 42000 eller andres.garcia@teracom.se

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Andres Garcia

andres.garcia@teracom.se

andres.garcia@teracom.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %