Driftoperatörer Mobil NOC till Teracom Samhällsnät

Stockholm
Ansök senast: 2022-07-03

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Vi söker nya medarbetare till vår Mobil NOC som ansvarar såväl för driften av Teracoms Mobilnät och Rakelnätet.

Rollen

Vi söker driftoperatörer som tillsammans med övriga kollegor säkerställer god driftstabilitet i Teracom Mobils nät och Rakelnätet. Som driftoperatör arbetar i grupperingen 1st line på vår NOC med övervakning, felsökning och felavhjälpning i ett komplext Telecom nät, detta gör vi dygnet runt alla dagar i veckan. I rollen ingår att informera och kommunicera med slutanvändare för att se till att alla har rätt information vid rätt tillfälle. Arbetet innefattar övervakning via management, felsökning och felavhjälpning av RAN och Transmissions nät. 

På NOC finns stora möjligheter till snabb kompetensutveckling men det är du själv som gör detta möjligt genom rätt attityd, ett starkt driv och en nyfiken inställning till jobbet.

Du välkomnas till en öppen grupp med bra samarbete och en härlig gemenskap. Vi är ett flexibelt, kompetent och glatt gäng som jobbar nära varandra mot gemensamma mål. Placering för tjänsten är på vårt kontor i Lindhagen, Stockholm. Arbetstiden är schemalagd dygnet runt veckans alla dagar.

Vi söker dig som

 • Har data/it/telecom utbildning eller motsvarande kompetens
 • Har grundläggande förståelse för kommunikationsnät
 • Har förmåga att snabbt ta till sig nya kunskaper och omsätta dem i praktiken
 • Har god förmåga att kunna formulera sig väl i tal och skrift både på svenska och engelska

Det är meriterande om du

 • Har en högskoleutbildning
 • Har erfarenhet att arbeta med ärendehanteringssystem
 • Har utbildning inom kommunikationsnät
 • Har några års erfarenhet från liknande jobb med inriktning inom IT/telekommunikation, datanät eller motsvarande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du är en person som kan knyta ihop teori med praktik. Du är lyhörd, serviceinriktad och har en professionell framtoning i dialogen mot kund. Du är analytiskt lagd som lätt ser samband och drar snabba slutsatser. Du är också en person som förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. 

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Lösningsorienterad och Engagerad.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs

 • Godkänd registerkontroll, säkerhetsprövning och bakgrundskontroll
 • Svenskt och/eller nordiskt medborgarskap
 • Godkänt alkohol- och drogtest

Vi erbjuder

Hos Teracom Samhällsnät får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt - oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang, stort ansvarstagande och kompetenta kollegor. På Teracom Samhällsnät strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Vi betraktar olikheter mellan människor som en styrka och är övertygade om att det bidrar till ett kreativt och trivsamt arbetsklimat.

Din ansökan

Vill du bli en av oss? Ansök genom att skicka ett CV och personligt brev senast 3 juli 2022. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef Aslan Sütemen på telefon 08-555 420 21 eller aslan.sutemen@teracom.se

Välkommen med din ansökan!


Kontaktperson

Aslan Sutemen

aslan.sutemen@teracom.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %