Serviceingenjör till Region Mitt, med placering i Gävle

Gävle
Ansök senast 2020-04-12

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Nu söker vi en Serviceingenjör med placering i Gävle

 Rollen

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för driftverksamheten och driftkvalitén i Region Mitt. Rollen är bred och spännande med stor frihet och eget ansvar och passar dig som triggas av problemlösning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar:

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar:

• Avhjälpande och förebyggande underhåll inom

- TV- och radionät inkluderat transmission och styrsystem 

- Telekommunikationssystem inkluderat transmission och styrsystem  

- Kraftförsörjnings- och ventilationsutrustning samt övriga förekommande arbetsuppgifter vid Teracoms och kunders anläggningar

• Montera, installera samt driftsätta utrustning till ovanstående nät 

• Följa lagar, förordningar och Teracoms interna policys och regelverk

• Reparation och felsökning i mast

• Medverka i olika typer av projekt

• Tillsammans med ditt team ansvarar du även för återkoppling till kund

Vem är du?

Vi söker nu dig som har några års arbetslivserfarenhet och med stort eget ansvar. Du blir en del av en dynamisk grupp med gott samarbete och stark gemenskap.

Region Mitt ansvarar för förvaltning, drift och underhåll på teknisk utrustning i Gävleborg, Dalarna, Gotland, Västmanland, Stockholm, Jönköping och Kalmar län. Placering för tjänsten är Gävle. Arbetstiden är företrädesvis dagtid men i tjänsten kan beredskap och arbete på annan tid förekomma. Arbete på hög höjd förekommer.

 Vi söker dig som har:

• 3-årig teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens med el-teleinriktning

• Förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska

• Grundläggande teknisk förståelse och stort intresse av att lära dig mer om

- routrar och switchar 

- telekommunikationsnät

- TV- och radionät 

 Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter

• Eftergymnasial utbildning

• Grundläggande kunskap om radiolänk

• El behörighet eller praktisk erfarenhet av elinstallationer

• Arbete med 48V

• Driftansvar fastighet

Krav för befattningen:

• Du innehar B-körkort och är van förare då det förekommer mycket bilkörning med servicebil

• Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav

• För anställning krävs godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt 12§ samt medgivande enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen 

• Även godkänd bakgrundskontroll är ett krav

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Vidare är du en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du är trivs i förändring, förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Hos oss arbetar vi aktivt med att skapa förståelse för hur det egna beteendet bidrar till resultat och ett gott arbetsklimat. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Du är nyfiken på teknik och gillar att tänka nytt. Då det i rollen är vanligt med ensamarbete är det viktigt att du är en person som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har god prioriteringsförmåga och tar ansvar för ditt arbete och det du levererar.

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.

Som en del i vårt långsiktiga arbete för en jämställd arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Din ansökan

Vill du bli en av oss? Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 12 april 2020 men ansökningarna kommer att behandlas löpande. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Louise Nyman, servicechef fältenhet på 073- 059 47 37 eller Louise.Nyman@Teracom.se

Välkommen med din ansökan!

Teracom (www.teracom.se) är ett statligt ägt företag som erbjuder säkra, stabila och robusta tjänster inom kommunikation till både privata och offentliga organisationer. Teracom når hela Sveriges befolkning och äger samt ansvarar för de rikstäckande robusta marknäten för tv, radio och kommunikation. Teracom ansvarar även för stora samhällsviktiga kommunikationsfunktioner så som Viktigt Meddelande Till Allmänheten samt blåljusnätet Rakel i Sverige. Genom att bli en del av Teracom får du arbeta med avancerad teknik tillsammans med mycket kompetenta kollegor och utvecklingsmöjligheterna inom organisationen är mycket goda. Teracoms vision är att vara ett självklart nav i framtidens kommunikationssamhälle och vi vill att du ska vara med på resan!

 

Kontaktperson

Louise Nyman

louise.nyman@teracom.se

0730594737

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %