Serviceingenjör med placering i Gällivare

Gällivare
Ansök senast 2020-07-19

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällsviktig infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Nu söker vi en Kvinnlig eller Manlig Serviceingenjör med placering i Gällivare.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för driftverksamheten och driftkvalitén av våra egna och våra kunders anläggningar i Region Nord.

Arbetet innebär bland annat förebyggande och avhjälpande underhåll på TV och Radioantenner med tillhörande sändarsystem samt Reservkraftsystem där batterier och elverk ingår.

Installationer av utrustning i master samt medverka i olika projekt.

Rollen är bred och spännande med stor frihet under eget ansvar och passar dig som triggas av problemlösning med viss mån av äventyrskänsla.

Vem är du?

Vi tror att du har en bakgrund inom ett tekniskt yrke eller har liknande utbildningsbakgrund. Har en stark förmåga att driva på att lösa uppgifter som du ställs inför. Du blir en del av en dynamisk grupp med gott samarbete och stark gemenskap.

Region Nord ansvarar för förvaltning, drift och underhåll på teknisk utrustning i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Arbetstiden är företrädesvis dagtid, i tjänsten förekommer det arbeten på annan ort där övernattning kan krävas. Även beredskap och arbeten på kvällar/helger kan förekomma vissa perioder. 

Vi söker dig som har:

Fullföljt en 3-årig teknisk gymnasieutbildning eller har motsvarande kompetens med el-teleinriktning. Du har god vana att jobba med datorer och har förmågan att utrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Du är nyfiken, har en grundläggande teknisk förståelse och vill lära dig mer om IP-nät, Mobilnät, TV och Radionät samt Fiber och Transmissionsnät.

Det är meriterande om du har:

En eftergymnasial utbildning eller flerårig partisk erfarenhet från likande arbetsuppgifter.

Har jobbat som elektriker och har egen behörighet eller praktisk erfarenhet av installationer och service på hög och lågspänningsanläggningar. Praktiska kunskaper om radiolänk och radioteknik.

Innehar körkort för tung släpvagn och/eller terränghjuling/snöskoter. Eller har erfarenheter som drifttekniker inom fastighetsbranschen.

Formella krav

•       Du innehar B-körkort.

•       Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav i tjänsten.

•       För anställning krävs godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt 12§ samt medgivande enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen 

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Du är nyfiken på teknik och gillar att tänka nytt. Då det i rollen är vanligt med ensamarbete är det viktigt att du är en person som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har god prioriteringsförmåga och tar ansvar för ditt arbete och det du levererar.


Ansökan

Vill du bli en av oss? Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 19 juli 2020, ansökningarna kommer att behandlas löpande. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Robert Lundqvist, Enhetschef Fälttjänst Övre Norrland, Tel: 0920-437531 el 0733-244074 e-post: Robert.Lundqvist@Teracom.se

Välkommen med din ansökan!


Vi har valt rekryteringsvägar och vill inte bli kontaktade av andra bolag.

Teracom (www.teracom.se) är ett statligt ägt företag som erbjuder säkra, stabila och robusta tjänster inom kommunikation till både privata och offentliga organisationer. Genom att bli en del av Teracom får du arbeta med avancerad teknik tillsammans med mycket kompetenta kollegor och utvecklingsmöjligheterna inom organisationen är mycket goda. Teracoms vision är att vara ett självklart nav i framtidens kommunikationssamhälle och vi vill att du ska vara med på resan!

Kontaktperson

Robert Lundqvist

robert.lundqvist@teracom.se

0733244074

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %