Elektriker till Region Syd med placering i Kronoberg, Blekinge, Skåne eller Kalmar län

Arbetsort kommer att vara anpassad efter var i landet du bor
Ansök senast 2020-07-31

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.


Är du intresserad av att arbeta i spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.


Nu söker vi en Elektriker till Region Syd. Placeringsort kommer att vara beroende av var du bor. För den här tjänsten har vi stationer både i Kronoberg, Blekinge, Skåne och Kalmar län.


Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för driftverksamheten och driftkvalitén inom sin geografi. I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att Teracoms elanläggningar uppfyller gällande krav i elsäkerhetslagen, elsäkerhetsförordningen och myndighetsföreskrifter. Målet är att allt arbete inom Teracom ska ske enligt ellagstiftning och arbetsmiljöregler. Arbetet är över ett större geografiskt område varför körkort är ett krav och övernattningar på annan ort förekommer. Rollen är bred och spännande med stor frihet och eget ansvar och passar dig som triggas av problemlösning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

·        Avhjälpande- och förebyggande underhåll av: Ställverk, reservkraftsystem, likströms- och belysningsanläggningar, ventilationsanläggningar, brand- och inbrottslarm samt elanläggningar i master tillhörande Teracoms- och kunders nät för broadcast- och telekomanläggningar

·        Kvalificerat elinstallationsarbete för nya, och vid förändringar av ovanstående typ av anläggningar

·        Medverka i projekt och vid inmätningar samt vid driftsättningar

·        Utföra besiktningar av Teracoms och Teracoms kunders elanläggningar i samråd med Teknikansvarig

Placering för tjänsten är på någon av våra FM/TV stationer i Skåne, Kronoberg, Blekinge eller Kalmar län, beroende på din hemort. Arbetstiden är företrädesvis dagtid men i tjänsten förekommer även arbete på annan tid, likaså arbete på hög höjd.


Vi söker dig som är självgående och är/har:

·      Minst 10 års erfarenhet från industrin eller annan likvärdig verksamhet samt god vana att utföra elinstallationsarbeten på dessa anläggningar

·      Förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska

·      Beredd att utföra arbeten på annan ort (hotellövernattningar och resor är ett krav vid flertalet el-arbeten)

 

Formella krav

·        Du innehar B-körkort och är van förare då det förekommer mycket bilkörning

·        Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav

·        För anställning krävs godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt 12§ samt medgivande enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen

·        Även godkänd bakgrundskontroll är ett krav

 

Det är meriterande om du är/har:

·      Auktoriserad Elinstallatör/allmän behörighet med mycket god kännedom om regelverket i och tillämpningar av ELSÄK FS

·      Specialistkunskaper på någon av följande anläggningstyper:

o  Reservkraft

o  48V DC anläggningar

o  Högspänning

o  Brand/Inbrottslarm

·      Eftergymnasial utbildning

·      Kunskaper i Auto Cad samt beräkningsprogram som används i el-branschen

·      BE-körkort

 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Vidare är du en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du är trivs i förändring, förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Hos oss arbetar vi aktivt med att skapa förståelse för hur det egna beteendet bidrar till resultat och ett gott arbetsklimat. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Du är nyfiken på teknik och gillar att tänka nytt. Då det i rollen är vanligt med ensamarbete är det viktigt att du är en person som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har god prioriteringsförmåga och tar ansvar för ditt arbete och det du levererar.

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.


Som en del i vårt långsiktiga arbete för en jämställd arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden

 

Ansökan

Vill du bli en av oss? Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är den 31:e juli 2020 men vänta inte att söka då ansökningarna kommer att behandlas löpande. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Kjell Mannebäck på 031-726 5047 eller e-post: kjell.manneback@teracom.se.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Kjell Mannebäck

kjell.manneback@teracom.se

072 2152947

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %