Teknikansvarig kraft till Region Mitt

Med placering i Bollnäs, Gävle, Borlänge, Mora, Uppsala, Västerås, Stockholm, Norrköping, Kisa eller Motala
Ansök senast 2020-09-30

Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Nu söker vi Teknikansvarig kraft till Region Mitt.

Placeringsort kommer att vara beroende av var du bor. För den här tjänsten har vi kontor i Bollnäs, Gävle, Borlänge, Mora, Uppsala, Västerås, Stockholm, Norrköping, Kisa och Motala.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i en grupp bestående av cirka 15 personer som tillsammans ansvarar för förvaltning och utveckling av Teracoms infrastruktur. Rollen som Teknikansvarig kraft omfattar bland annat:

 • Att medverka i och planera projektering, installation, service och underhåll av Teracoms kraftanläggningar.
 • Besluta om behov av reinvesteringar av Teracoms kraftinfrastruktur och budgetera för detta i en treårsplan.
 • Delta i upphandlingar av kraftutrustning.
 • Säkerställa att Teracoms elanläggningar uppfyller gällande krav i elsäkerhetslagen, elsäkerhetsförordningen och myndighetsföreskrifter. Målet är att allt arbete inom Teracom ska ske enligt ellagstiftning och arbetsmiljöregler.
 • Bedöma behov av och beställa avhjälpande- och förebyggande underhåll av: Ställverk, reservkraftsystem, likströms- och belysningsanläggningar samt elanläggningar i master tillhörande Teracoms- och kunders nät för broadcast- och telekomanläggningar
 • Kvalificerat elinstallationsarbete för nya, och vid förändringar av ovanstående typ av anläggningar.
 • Medverka i projekt och vid inmätningar samt vid driftsättningar.

Allmänt om tjänsten

Vi söker dig som är kreativ, serviceinriktad och nyfiken på framtiden. Du följer den tekniska utvecklingen och drivs av att lära och utvecklas inom nya teknikområden. Du är också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.

Ensamarbete förekommer till stor del och du måste därför kunna ta egna initiativ och vara trygg i dina beslut. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga och har lätt för att knyta kontakter då arbete i olika arbetsgrupper förekommer och är grunden till en fungerande verksamhet.

Det språkliga kravet är goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Du måste kunna tillgodogöra dig tekniska beskrivningar på engelska och kommunicera per telefon med operatörer och samarbetspartners i andra länder.

För anställning krävs att godkänd drog- och alkoholtest genomförs och att godkänd bakgrundskontroll liksom godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs, då tjänsten är i säkerhetsklass. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap.

Du behöver vara beredd på att utföra arbeten på annan ort (hotellövernattningar och resor är ett krav vid flertalet el-arbeten).

Krav för tjänsten

 • Minst 10 års erfarenhet från industrin eller annan likvärdig verksamhet samt god vana att utföra elinstallationsarbeten på dessa anläggningar
 • Auktoriserad Elinstallatör/allmän behörighet med mycket god kännedom om regelverket i och tillämpningar av ELSÄK FS
 • Specialistkunskaper på reservkraft, högspänning, 48V DC anläggningar
 • B-Körkort

Vi erbjuder

Hos Teracom får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt - oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang, stort ansvarstagande och kompetenta kollegor. På Teracom strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid. Vi betraktar olikheter mellan människor som en styrka och är övertygade om att det bidrar till ett kreativt och trivsamt arbetsklimat.

Ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev senast den 2020-09-30 Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta; Susanna Malm, Regionchef Mitt på epost: susanna.malm@teracom.se

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Susanna Malm

susanna.malm@teracom.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %