Motortekniker till Region Syd

Placeringsort kommer att vara beroende av var du bor. För den här tjänsten har vi stationer i Kronoberg, Blekinge, Skåne och Kalmar län
Ansök senast 2020-09-30

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Är du intresserad av att arbeta i spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Nu söker vi en Motortekniker till Region Syd. Placeringsort kommer att vara beroende av var du bor. För den här tjänsten har vi stationer i Kronoberg, Blekinge, Skåne och Kalmar län.

Om tjänsten

Vi söker en driven och självständig person vars arbetsuppgift är att utföra service och underhåll på dieselmotorer och generatorer. Ditt arbete präglas av ett arbetssätt som kännetecknas av struktur, gott samarbete, bra omdöme, ett stort säkerhetsfokus och agerande i enlighet med Teracoms regler, mål och riktlinjer. Rollen är bred och spännande med stor frihet och eget ansvar och passar dig som triggas av problemlösning.

Tjänsten innebär resor, främst inom Region Syd. Arbetet äger rum både i våra egna anläggningar och i våra kunders anläggningar.

Arbetstiden är företrädesvis dagtid men i tjänsten kan förekomma arbete även på annan tid, likaså arbete på hög höjd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Service och reparationer av reservelverksystem
 • Service och underhåll masthissar
 • Underhåll på större och mindre anläggningar inom ventilation och fastighet

Din profil

 • Teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens med inriktning motormekaniker
 • Erfarenhet av reparationer och underhåll på dieselmotorer
 • Erfarenhet av styrsystem som till exempel ComAp
 • Förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • Beredd att utföra arbeten på annan ort (resor med övernattning förekommer)

Det är meriterande om du har:

 • Goda kunskaper om elkraft och generatoraggregat
 • God kännedom om starkströmsföreskrifter, elstandard och elmarknaden generellt
 • Eftergymnasial utbildning
 • Behörighet för heta arbeten och praktisk erfarenhet av elinstallationer
 • BE-körkort

 Det är mycket meriterande om du har

 • Elektrikerutbildning

 Formella krav

 • Du innehar B-körkort och är van förare då det förekommer mycket bilkörning med servicebil
 • Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav
 • För anställning krävs att godkänd drog- och alkoholtest genomförs och att godkänd bakgrundskontroll liksom godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs, då tjänsten är i säkerhetsklass. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Vidare är du en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du trivs i förändring, förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Då det i rollen är vanligt med ensamarbete är det viktigt att du är en person som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har god prioriteringsförmåga, tar ansvar för ditt arbete och det du levererar. Du är också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet. 

Som en del i vårt långsiktiga arbete för en jämställd arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Din ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev senast 2020-09-30 Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Kjell Mannebäck på 031-726 5047 eller e-post: kjell.manneback@teracom.se.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Kjell Mannebäck

kjell.manneback@teracom.se

072 2152947

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %