Elektriker till Region Syd

Placeringsort kommer att vara beroende av var du bor. För den här tjänsten har vi stationer i Kronoberg, Blekinge, Skåne och Kalmar län
Ansök senast 2020-10-11

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Är du intresserad av att arbeta i spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Nu söker vi en Elektriker till Region Syd. Placeringsort är beroende av var du bor. För den här tjänsten har vi stationer både i Kronoberg, södra Kalmar län, Blekinge och Skåne.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för driftverksamheten och driftkvalitén inom sin geografi. I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att Teracoms elanläggningar uppfyller gällande krav i elsäkerhetslagen, elsäkerhetsförordningen och myndighetsföreskrifter. Målet är att allt arbete inom Teracom ska ske enligt ellagstiftning och arbetsmiljöregler. Arbetet är över ett större geografiskt område varför körkort är ett krav och övernattningar på annan ort förekommer. Rollen är bred och spännande med stor frihet och eget ansvar och passar dig som triggas av problemlösning.

Arbetstiden är företrädesvis dagtid men i tjänsten kan arbete på annan tid också förekomma, likaså arbete på hög höjd. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Avhjälpande- och förebyggande underhåll av: Ställverk, reservkraftsystem, likströms- och belysningsanläggningar, ventilationsanläggningar, brand- och inbrottslarm samt elanläggningar i master tillhörande Teracoms- och kunders nät för broadcast- och telekomanläggningar
 • Kvalificerat elinstallationsarbete för nya, och vid förändringar av ovanstående typ av anläggningar
 • Medverka i projekt och vid inmätningar samt vid driftsättningar
 • Utföra besiktningar av Teracoms och Teracoms kunders elanläggningar i samråd med Teknikansvarig

Din profil:

 • Minst 7 års erfarenhet från industrin eller annan likvärdig verksamhet samt god vana att utföra elinstallationsarbeten på dessa anläggningar
 • Beredd att utföra arbeten på annan ort (resor med övernattning förekommer)
 • Förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska

 Formella krav

 • För anställning krävs godkänd drog- och alkoholtest och godkänd bakgrundskontroll liksom godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll, då tjänsten är i säkerhetsklass. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap.
 • Du innehar B-körkort och är van förare
 • Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav

 Det är meriterande om du är/har:

 • Auktoriserad Elinstallatör/allmän behörighet med mycket god kännedom om regelverket i och tillämpningar av ELSÄK FS
 • Djupare kunskaper på någon av följande anläggningstyper:
 • Reservkraft
 • 48V DC anläggningar
 • Högspänning
 • Brand/Inbrottslarm
 • Eftergymnasial utbildning
 • Kunskaper i Auto Cad samt beräkningsprogram som används i el-branschen
 • BE-körkort

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Vidare är du en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du är trivs i förändring, förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Hos oss arbetar vi aktivt med att skapa förståelse för hur det egna beteendet bidrar till resultat och ett gott arbetsklimat. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Du är nyfiken på teknik och gillar att tänka nytt. Då det i rollen är vanligt med ensamarbete är det viktigt att du är en person som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har god prioriteringsförmåga och tar ansvar för ditt arbete och det du levererar.

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.

Som en del i vårt långsiktiga arbete för en jämställd arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden

Ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev senast 2020-10-11 Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Kjell Mannebäck på 031-726 5047 eller e-post: kjell.manneback@teracom.se.

Välkommen med din ansökan! 

Kontaktperson

Kjell Mannebäck

kjell.manneback@teracom.se

072 2152947

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %