Höghöjdstekniker

För den här tjänsten har vi lokala stationer både i södra och mellersta Sverige
Ansök senast 2020-12-20

Ett land ska leda överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio. VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare som finns på ca 50 orter i landet

Gillar du att arbeta på högre höjder, och är intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Då kan det här vara rollen för dig!


Nu söker vi en Höghöjdstekniker. Tjänsten är resande men du kommer att tillhöra ett team där placering utgår från var du bor, för den här tjänsten har vi lokala stationer både i södra och mellersta Sverige.


Om tjänsten

Som höghöjdstekniker utförande du arbeten i våra master på över 200 meters höjd runt om i hela Sverige. Tjänsten är resande men du kommer tillhöra ett team som har placering och utgår från någon av våra lokala stationer i mellersta Sverige.

Som Höghöjdstekniker ansvarar du för och utför montage på hög höjd av radiolänkutrustning, antennsystem, antenn-feeder samt tillhörande kablage. Höghöjdstekniker utför även inmätningar av antennsystem och annan utrustning, mastreparationer, staglinebyten, mastbesiktningar och kontroller samt även vissa åtgärder.

Du kommer oftast arbeta i team mellan 4 - 5 personer. Ni åker ut till arbeten på veckobasis och arbetar måndag till torsdag och är sedan lediga fredag till söndag. Arbetet kräver att du därmed har god samarbetsförmåga och att du är serviceinriktad gentemot de kunder du möter i det dagliga arbetet.


Din profil

Du är en person med tidigare erfarenhet av arbete i högmaster. Du har goda kunskaper om hur master och antennsystem är uppbyggda mekaniskt, om underhållsmetoder för stålkonstruktioner och för hur brister i konstruktionen kan påverka masternas funktion och säkerhet.

Du har en utbildningsbakgrund motsvarande tekniskt gymnasium, god datorvana, lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt att tillgodogöra dig tekniska beskrivningar på såväl svenska som engelska. Behörighet för el och heta arbeten är meriterande liksom att arbetsleda montage.

Vi lägger för denna befattning stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Du är en riktig lagspelare som värdesätter ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.

På Teracom anser vi att olikheter mellan människor bidrar till ett dynamiskt, kreativt och utvecklande arbetsklimat. Vi ser därför varje rekrytering som ett sätt att öka mångfalden i företaget. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs och utvecklas på jobbet. När du arbetar hos oss arbetar du med samhällsviktiga uppdrag och bidrar till ett tryggt och säkert Sverige.


Formella krav

 • Du innehar B-körkort och är van förare då det förekommer mycket bilkörning med servicebil, meriterande är även C- och E-kort.
 • För anställning krävs att du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav
 • Anställning sker efter godkänd bakgrundskontroll och registerkontroll då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.
 • Eftersom arbetet innebär många resdagar per år måste du vara beredd att mestadels vara på resande fot.
 • Talar flytande svenska
 • För anställning krävs att godkänd drog- och alkoholtest genomförs och att godkänd bakgrundskontroll liksom godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs, då tjänsten är i säkerhetsklass. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap.


Ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev senast den 2020-12-20. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Lennart Fridh, Enhetschef Installation, Region Syd, på 0702-872534 eller e-post: lennart.fridh@teracom.se

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Lennart Fridh

lennart.fridh@teracom.se

0855542534

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %