Installationstekniker

För den här tjänsten kommer uppdragen att vara i såväl Värmland, Dalsland, Närke, Östergötland, Bohuslän, Västergötland, Halland. Småland, Blekinge som Skåne men arbeten i övriga Sverige förekommer också.
Ansök senast 2021-04-30

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi rullar också ut ett 5G-förberett mobilnät och har förvärvat spektrum för att kunna tillhandahålla kommunikationstjänster som motsvarar de samhällsviktiga aktörernas kravbild. Vi är ett statligt bolag med kunder i både privata och offentliga sektorn. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare som finns på ca 50 orter i landet.


Gillar du att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor samt har intresse för teknik och installation? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Då kan det här vara rollen för dig!

 

Om tjänsten

Vi söker resande Installationstekniker till uppdrag i Värmland, Dalsland, Närke, Östergötland, Bohuslän, Västergötland, Halland. Småland, Blekinge, Skåne men arbeten i övriga Sverige förekommer.

Tjänsten passar dig som har eller vill få mer erfarenhet av installation, koaxialnät, fibernät och som vill komma in i ett företag med härlig gemenskap.

Arbete på hög höjd i våra master är en stor del av arbetet.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som installationstekniker kommer du att arbeta med installation, driftsättning, montage av transmissionsnät, telecom- och mobiltelesystem samt Wifi nät och styrsystem ute hos våra kunder i hela landet. Som installatör säkerställer du även egenkontroll och vid behov besiktning av utfört arbete.

Du kommer alltid att arbeta tillsammans med minst ytterligare en person och ni åker på veckobasis och arbetar måndag till torsdag och är sedan lediga fredag till söndag. Arbetet kräver att du därmed har samarbetsförmåga och att du är serviceinriktad gentemot de kunder du möter i det dagliga arbetet. Vidare är du praktiskt lagd och gillar att arbeta med kroppen.    

 

Din profil

Du har en utbildningsbakgrund motsvarande tekniskt gymnasium el-tele eller liknande. Praktiskt lagd, god datorvana, lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt att tillgodogöra dig tekniska beskrivningar på såväl svenska som engelska. Tidigare arbete i mast samt behörighet för el och heta arbeten är meriterande

Vi lägger för denna befattning stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Du är en riktig lagspelare som värdesätter ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet. Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracom Samhällsnäts tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet. Har du erfarenhet av att arbetsleda montage är detta meriterande.

 

Krav för tjänsten

Du innehar B-körkort och är van förare då det förekommer mycket bilkörning med servicebil, meriterande är även C- och E-kort.

Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav

Eftersom arbetet innebär många resdagar per år måste du vara beredd på att mestadels vara på resande fot.

För anställning krävs att godkänd drog- och alkoholtest genomförs och att godkänd bakgrundskontroll liksom godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs, då tjänsten är i säkerhetsklass. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap.


Ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev senast den 2021-04-30. Intervjuer görs löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

På Teracom anser vi att olikheter mellan människor bidrar till ett dynamiskt, kreativt och utvecklande arbetsklimat. Vi ser därför varje rekrytering som ett sätt att öka mångfalden i företaget. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs och utvecklas på jobbet. När du jobbar på Teracom arbetar du med samhällsviktiga uppdrag och bidrar till ett tryggt och säkert Sverige.

 

Frågor om tjänsten

Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Lennart Fridh, Enhetschef Installation Syd, tel 0855542534 Lennart.fridh@teracom.se

 

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Lennart Fridh

lennart.fridh@teracom.se

0855542534

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %