Drifttekniker

Stockholm
Ansök senast 2021-04-24

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.


Vi söker nu en Drifttekniker på 1st Line till vår NOC som ansvarar för driften av Rakelnätet och Teracom Mobils nät. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) nationella kommunikationssystem för samverkan och ledning har byggts ut i hela Sverige för att stärka samhällets krishanteringsförmåga och underlätta den dagliga kommunikationen hos organisationer som arbetar med ordning, säkerhet eller hälsa. RAKEL-nätet täcker 99,84 procent av Sveriges befolkning och 95 procent av landets yta, undantaget fjällvärlden och används idag av cirka 500 organisationer. NOC ansvarar i samverkan med MSB för Rakelnätet, samt för Teracoms mobila nätverk som baseras på Ericssons LTE-teknologi.


Om tjänsten

Tillsammans med gruppen arbetar du med att säkerställa god driftstabilitet i våra mobila nät. Du arbetar i grupperingen 1st Line på vår NOC med övervakning, felsökning och felavhjälpning i komplexa telekomnät – dygnet runt, året runt. I rollen ingår, tillsammans med vår 2nd Line, ett helhetsansvar för näten som innebär arbete med inom mobilnät, RAN, transmission, COTS samt datakom.

För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av övervakning och felavhjälpning i liknande nät. Du har ett stort intresse för teknik och en vilja att ständigt lära dig mer. Som person är du kommunikativ och trivs i samarbetet med andra samtidigt som du har ett starkt eget driv men också en stark lagspelare. Du är analytiskt lagd som lätt ser samband och som enkelt kan knyta ihop teori med praktik. Du är nyfiken på ny teknik och lösningar och håller dig uppdaterad med den senaste tekniska utvecklingen i mobila nät. Det läggs stor vikt på förmågan och viljan att hela tiden vilja utveckla sin egen kompetens, samt att förfina våra rutiner och arbetssätt.

På NOC finns stora möjligheter till snabb kompetensutveckling men det är du själv som gör detta möjligt genom rätt attityd, ett starkt driv och en nyfiken inställning till jobbet. Tjänsten innebär schemalagt arbete dygnet runt, årets alla dagar.


Vi söker dig som har

 • Relevant utbildning inom Data/IT/Telekom eller motsvarande kompetens
 • Tidigare erfarenhet av arbete mobila nät, gärna inom drift
 • Du talar och skriver svenska obehindrat


En medarbetare hos Teracom Samhällsnäts ser det också som självklart att i sitt arbete vara ansvarstagande, lösningsorienterad och engagerad och därmed leva våra kärnvärden.


Övriga krav

För anställning krävs att godkänd drog- och alkoholtest genomförs och att godkänd bakgrundskontroll liksom godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs, då tjänsten är i säkerhetsklass. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap.


Vi erbjuder

Hos Teracom Samhällsnät får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt - oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. På Teracom Samhällsnät strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.


Din ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev via vår portal. Sista ansökningsdag är den 2021-04-25. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef Rasti Amin på telefon 08-555 420 64 eller rasti.amin@teracom.se. Generell information om Teracom Samhällsnät finns även på www.teracom.se.

Kontaktperson

Rasti Amin

rasti.amin@teracom.se

0855542064

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %