Elektriker

Med placering i Norrköping, Motala, Nässjö, Kisa eller Västervik
Ansök senast 2021-09-30

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio. VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare som finns på ca 50 orter i landet

Är du intresserad av att arbeta i spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du ansvarstagande och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Nu söker vi en Elektriker till Region Syd, Fältenhet Öst med placeringsort Norrköping, Motala, Nässjö, Kisa eller Västervik.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för driftverksamheten och driftkvalitén inom sitt arbetsområde. I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att företagets elanläggningar uppfyller gällande krav i elsäkerhetslagen, elsäkerhetsförordningen och myndighetsföreskrifter. Målet är att allt arbete ska ske enligt ellagstiftning och arbetsmiljöregler. Eftersom arbetet är över ett större geografiskt område är körkort ett krav och övernattningar på annan ort förekommer. Rollen är bred och spännande med stor frihet och eget ansvar och passar dig som triggas av problemlösning.

Som Elektriker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Avhjälpande- och förebyggande underhåll av: Ställverk, reservkraftsystem, likströms- och belysningsanläggningar, ventilationsanläggningar, brand- och inbrottslarm samt elanläggningar i master tillhörande företagets och kunders nät för broadcast- och telekomanläggningar
 • Kvalificerat elinstallationsarbete för nya, och vid förändringar av ovanstående typ av anläggningar
 • Medverka i projekt och vid inmätningar samt vid driftsättningar
 • Utföra besiktningar av såväl företagets som kunders elanläggningar i samråd med Teknikansvarig                   

Arbetstiden är företrädesvis dagtid men i tjänsten förekommer även arbete på annan tid, likaså arbete på hög höjd. Beredskap kan förekomma.

Vi söker dig som är självgående och är/har:

 • God erfarenhet från industrin eller annan likvärdig verksamhet samt god vana att utföra elinstallationsarbeten på dessa anläggningar
 • Förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska
 • Beredd att utföra arbeten på annan ort

Formella krav

 • Du innehar B-körkort och är van förare då det förekommer mycket bilkörning
 • Du klarar läkarundersökning och utbildning för arbete i mast då mastintyg är ett krav
 • För anställning krävs att godkänd drog- och alkoholtest genomförs och att godkänd bakgrundskontroll liksom godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs, detta eftersom anställningen innefattar säkerhetsklassning. Med anledning av detta krävs även svenskt alternativt nordiskt medborgarskap.

Det är meriterande om du är/har:

Auktoriserad Elinstallatör/allmän behörighet med mycket god kännedom om regelverket i och tillämpningar av ELSÄK FS

Specialistkunskaper på någon av följande anläggningstyper:

 • Reservkraft
 • 48V DC anläggningar
 • Högspänning
 • Brand/Inbrottslarm
 • Eftergymnasial utbildning
 • Kunskaper i Auto Cad samt beräkningsprogram som används i el-branschen
 • BE-körkort

Din profil

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Vidare är du en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du trivs i förändring, förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på arbetet. Hos oss arbetar vi aktivt med att skapa förståelse för hur det egna beteendet bidrar till resultat och ett gott arbetsklimat. Du arbetar systematiskt och lösningsorienterat och planerar dina dagar på ett effektivt sätt. Du är nyfiken på teknik och gillar att tänka nytt. Då det i rollen är vanligt med ensamarbete är det viktigt att du är en person som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har god prioriteringsförmåga och tar ansvar för ditt arbete och det du levererar.

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracom Samhällsnäts tre kärnvärden; Ansvarstagande, Lösningsorienterad och Engagerad. 

Som en del i vårt långsiktiga arbete för en jämställd arbetsplats ser vi väldigt gärna kvinnliga sökanden.

Ansökan

Ansök genom att skicka CV och personligt brev senast 2021-09-30. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan

Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Henrik Höglund på henrik.hoglund@teracom.se

Välkommen med din ansökan! 

Kontaktperson

Charlotte Rogeholt

charlotte.rogeholt@teracom.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %