Radionätsplanerare

Stockholm
Ansök senast 2019-10-01

Radioplanerare

Vill du vara med och utveckla framtidens kommunikationsnät? Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Är du innovativ och gillar att tänka nytt? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

 

I en medievärld med accelererande utveckling, efterfrågas våra produkter och tjänster mer än någonsin. Vi sänder ut tv, radio och levererar nättjänster. Vi gör det via världens modernaste marknät; 734 master utrustade med spetsteknologi, lokaliserade över hela Sverige.

Vi söker nu en Radioplanerare till vår grupp Radioplanering & Kärnnät (R&K) som arbetar med RAKEL-nätet samt TV/Radio-näten. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) nationella kommunikationssystem för samverkan och ledning har byggts ut i hela Sverige för att stärka samhällets krishanteringsförmåga och underlätta den dagliga kommunikationen hos organisationer som arbetar med ordning, säkerhet eller hälsa. RAKEL-nätet täcker 99,84 procent av Sveriges befolkning och 95 procent av landets yta, undantaget fjällvärlden och används idag av cirka 500 organisationer. Gruppen R&K ansvarar för förvaltning och utveckling av Rakel i samverkan med MSB som är Teracoms kund.

Om tjänsten

Som Radioplanerare kommer du arbeta för den tekniska grenen RAKEL samt lösningen i de utvecklingsuppdrag du deltar i men också med förvaltning och djupare felsökning av radiogränssnittet för RAKEL-nätet. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra funktioner internt såväl som externt med kunder, system- och komponentleverantörer.

Vi söker dig som har erfarenhet av cellulär radioplanering inom 2G/3G/4G och vill fortsätta utveckla din specialistkompetens hos oss. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av design, planering och optimering av liknande nät från telekommunikations samt kunskap om övriga förekommande funktioner i ett mobilnät. Du har god erfarenhet av optimering, tuning, performance management samt parametersättning. Vidare har du djup systemkunskap om mobilanät, samt erfarenhet av att jobba tidigt i livscykeln med nya system- och standardreleaser.

Tidigare erfarenhet av Tetranät är meriterande. 

                                                                                                                                                 

Som person är du kommunikativ och trivs i samarbetet med andra samtidigt som du har ett starkt eget driv. Du är nyfiken på ny teknik och lösningar och håller dig uppdaterad med de senaste versionerna av Tetra-standarden samt andra närliggande teknologier.

Du vill utvecklas med oss samt kan arbeta på ett effektivt med projekt och ärenden som du har leveransansvar gentemot.

Att arbeta i team och utvecklas i teamet ligger dig nära till hands, du ser inte bara problemen utan lösningar ligger alltid dig nära till hands.

Vi ser gärna att du har arbetat i Mentum Planet/ Atoll eller liknande radioplaneringsverktyg

 Formella krav

- Civil – eller högskoleutbildning inom elektronik, data eller motsvarande.

- Flerårig arbetslivserfarenhet (>5 år) av nätverk och därtill hörande tekniker

- Då all kommunikation med myndigheter sker på svenska är detta ett krav, både skriftligt och muntligt

- Tjänsten är säkerhetsklassad varför godkänd registerkontroll för säkerhetsklass 2 kommer att krävas, detta innebär svenskt medborgarskap

För att klara av våra utmaningar och nå framgång är våra medarbetares kompetens och ständiga utveckling avgörande. På Teracom strävar vi därför efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet. Du har ett väl upparbetat kontaktnät och är van att arbeta med leverantörer och kunder. Du är en god kommunikatör och presentatör med väl utvecklad vana att ta ansvar för tilldelade arbetsuppgifter och förmåga att leverera dem enligt överenskommen tidplan.

Placering i Lindhagen, arbete under normal kontorstid men andra tider kan förekomma.

Kundkontakter förekommer regelbundet.

Mångfald

På Teracom anser vi att olikheter mellan människor bidrar till ett dynamiskt, kreativt och utvecklande arbetsklimat. Vi ser därför varje rekrytering som ett sätt att öka mångfalden i företaget.

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Radionätsplanerare
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %