Bolagsjurist till Teracom

Stockholm

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Vill du vara med och utveckla framtidens kommunikationsnät? Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch med erfarna och kompetenta kollegor? Vill du arbeta med samhällskritisk infrastruktur där varje sekund gör skillnad? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en bolagsjurist med erfarenhet av och intresse för såväl fastighetsrätt som affärsjuridik i allmänhet. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

·       stötta vår infragrupp i förhandling av avtal med markägare, samfälligheter och hyresvärdar, exempelvis nyttjanderätter och vägavtal

·       stötta organisationen i övrigt med att granska och hantera olika typer av kommersiella avtal

·       utreda juridiska frågeställningar/genomföra rättsutredningar

·       bygga upp och utveckla bolagets interna avtalsmallar

·       hantera andra blandade löpande juridiska frågor inom bolaget


Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och med minst fem års erfarenhet från självständigt juridiskt arbete på en advokatbyrå, i ett större företag eller större organisation. Vi ser framförallt att du har erfarenhet av fastighetsrätt och kommersiella avtal samt från telekom- och/eller infrastrukturrelaterade frågor. Andra meriterande områden är offentlig upphandling, entreprenad, regleringsfrågor, dataskyddsfrågor och tvister.

Vi söker en person som vill arbeta nära verksamheten i en rådgivande och relationsskapande funktion. Du bör ha ett genuint intresse för kommunikation, säkerhet och samhällsviktig verksamhet. Eftersom du är van vid att självständigt styra och prioritera ditt arbete och hantera en stor variation av frågor ser du det som en rolig utmaning att få vara del i affärsprocesserna och bistå med effektiv rådgivning som är praktiskt användbar. Vidare är du en god kommunikatör och har förmågan att uttrycka dig rakt och enkelt i skrift på såväl svenska som engelska.

Som person är du engagerad och serviceinriktad samt drivs av att göra ett bra arbete. Du är social och trivs med att arbeta självständigt och i grupp och är inte rädd för att ta egna initiativ. Vidare har du ordning och redan samt är en person som tar stort personligt ansvar och som bidrar till gruppens resultat och utveckling. Du trivs i förändring, förstår vikten av ett väl fungerande samarbete och värnar om att skapa en god stämning på jobbet.

Naturligtvis är du också en person som identifierar dig med Teracoms tre kärnvärden; Ansvarstagande, Nytänkande och Enkelhet.


Övriga upplysningar

Tjänsten är placerad på Teracoms kontor i Stockholm, Lindhagensgatan 122. Rapportering sker till Teracoms chefsjurist.

Tjänsten är säkerhetsklassad varför godkänd säkerhetsprövning kommer att krävas.


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Teracom med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se. 

Kontaktperson

Nina Strandnäs

nina.strandnas@teracom.se