Office IT - medarbetare Stockholm

Stockholm
Ansök senast 2019-10-27

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 500 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

IT-verksamheten på Teracom kommer de kommande åren genomgå en omfattande utveckling för att ytterligare stärka företagets förmåga att leverera säkra och effektiva tjänster till våra kunder. Vi söker därför en chef som driver utvecklingen av våra system och metoder mot vår långsiktiga inriktning och som vill vara en aktiv och drivande del av den intressanta resa vi nu påbörjar.

Teracoms IT-verksamhet i sin helhet hålls samman av vår IT-avdelning men nyckelpersoner finns i flera fall direkt placerade hos den organisation och verksamhet som systemen syftar till att stödja.

Om tjänsten

I din roll som medarbetare på Office IT är du en central del i att skapa bästa möjliga förutsättningar för Teracoms övriga medarbetare. I rollen ingår både proaktivt arbete för att bibehålla hög kvalitet på tjänster samt att reaktivt hantera och lösa incidenter kopplade till arbetsplatser eller gemensamma utrymmen.

Funktionen Office IT ansvarar för:

 • Drift av kontorsnät, både trådat och Wifi
 • IT kopplat till arbetsstationer
 • Telefoni för företaget, både fast och mobil
 • IT och telefoni kopplat till konferensrum samt gemensamma utrymmen
 • Att incidenter kopplade till ovan hanteras och löses
 • Inköp kopplade till ansvar ovan
 • Leverantörsrelationer relaterade till Office IT

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid hur våra medarbetare agerar och fungerar i organisationen. En medarbetare hos Teracoms IT-avdelning ska vara ett gott föredöme och praktisera sitt medarbetarskap utifrån våra principer; ansvarstagande, nytänkande och enkelhet.

Vi söker dig som:

·      Har en vilja att förbättra och förenkla vardagen för våra medarbetare oavsett om det är på huvudkontor eller ute i landet.

·      Brinner för idén att det alltid går att göra saker bättre oavsett om det handlar om teknik, arbetsmoment eller samarbete.

·      Har förmågan att identifiera förbättringsåtgärder samt viljan att tas sig an att genomföra dessa.

·      Har goda förmåga att ledsaga och hjälpa andra via telefon eller andra tekniska hjälpmedel.

·      Vill vara med och utveckla nuvarande Servicedesk till Office IT, där vi tar ett tydligt ansvar kring IT och telefoni kopplat till arbetsplats i sin helhet.

För att lyckas i rollen behöver du ha en teknisk förståelse för AD, Exchange eller telefoni samt att du har en stor vilja att ta till dig ny kunskap. Du har en god förmåga att växla mellan uppgifter och du har lätt för att se vad som är viktigast just nu.

Troligtvis har du tidigare erfarenhet av servicedesk-/support-arbete samt varit en aktiv deltagare i förändringsarbete inom servicedeskområdet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Övriga krav

 • Godkänd registerkontroll, säkerhetsklassning och bakgrundskontroll är en förutsättning för anställningen.

Vi erbjuder

Hos Teracom får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt - oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. På Teracom strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2019-10-27. Ansökningarna hanteras löpande så vänta inte med din ansökan. Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Daniel Bryntesson, chef IT Infra & IT drift, daniel.bryntesson@teracom.se


Kontaktperson

Daniel Bryntesson

daniel.bryntesson@teracom.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Office IT - medarbetare Stockholm
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %